Θηλασμός

Ο μητρικός θηλασμός είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο δώρο που μπορεί μια μανούλα να κάνει στο μωράκι της. Αυτό γιατι το μητρικό γάλα περιέχει πολλά αντισώματα που προστατεύουν το μωράκι σας απο πολλές ασθένειες ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρο για να αναπτυχθεί.

Επίσης το μητρικό γάλα είναι πολυ πιο εύπεπτο απο το γάλα που κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτό βέβαια κάνει το μωρό να πεινάει πολύ πιο συχνά απο ενα μωρό που τρέφεται με φόρμουλα. Θα είναι λιγό πιο δυσκολο για 'σας στην αρχή αλλά σκεπτόμενη πόσο καλό κάνετε στο μωράκι σας, σύντομα δεν θα σας ενοχλέι ο συχνός θηλασμός.

Μην ξεχνάτε επίσης πως το δέσιμο που θα αποκτήσετε με το μωρό σας χάρη στο θηλασμό είναι ανεκτίμητο. Αυτό είναι λόγο της skin to skin επαφής αλλά και λόγο του οτι το μωρό ακούει τους χτύπους της καρδιάς σας ακριβώς όπως όταν ήταν στη μήτρα.

Πως όμως εδραιώνεται σωστά ο μητρικός θηλασμός;
Για να ξεκινήσει η γαλουχία θα ήταν καλό να αρχίσει η μανούλα να θηλάζει μέσα στην πρώτη ωρα ζωής του μωρού της. Το μωρο θα παίρνει το λεγόμενο πρωτόγαλα, το οποίο περιέχει συστατικά που το καθιστούν τη σημαντικότερη τροφή για την ανάπτηξη του ανοσοποιητικού συστήματος του νεογνού. Ο θηλασμός εδραιώνεται μέσα στις πρώτες 40 μέρες ζωής του μωρού. Θα πρέπει πάντα να θυμομαστε οτι όση είναι η ζήτηση τόση είναι και η παραγωγή. Γι'αυτό καλό θα ήταν να μην δώσετε στο μωρό σας μπιμπερό. Άστε το να θηλάζει όποτε και όσο θέλει. Ο θηλασμός δεν έχει ωράριο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

" Τραγουδήστε με τα μωράκια σας! Πώς να βοηθήσετε την ανάπτυξη των λεκτικών και ακουστικών ικανοτήτων τους"

Η πρώτη φορά που ένιωσα το μωρό μου

Πότε να ετοιμάσω τη βαλίτσα τοκετού;