Τα Χριστούγεννα μπορούν να είναι μαγικά!

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι σχεδόν εδω και εσείς έχετε την ευκαιρία να τα κάνετε Μαγικά για τα μικρά σας αλλά και για 'σας. 
Ένα μικρο παιδάκι δεν θέλει και πολλά πράγματα για να νιώσει την μαγεία των Χριστούγεννων. Παρ' όλα αυτά θα μπορούσατε να κάνετε κάθε χρονιά τα Χριστούγεννα ξεχωριστά με πολύ μικρές αλλά και όμορφες πινελίες, να δημιουργήσετε δηλαδη τις δικές σας παραδόσεις. Δείτε πιο κάτω κάποιες ιδεές:



 Μια πολύ ομορφη ιδέα είναι να δίνετε κάθε χρόνο στο παιδάκι σας το δικό του Χριστουγεννιάτικο στολίδι που θα βάζει ο ίδιος στο Χριστουγεννιάτικο σας δέντρο. Αυτό που θα έκανε ακόμα πιο διασκεδαστικη την όλη διαδικασία είναι να βοηθήσετε το παιδάκι σας να φτίαξει το Χριστουγεννιάτικο στολίδι του. Θα μπορούσατε λίγο πριν στολίσετε το δέντρο να βρείτε μαζί κάποιες ιδέες για το πώς θα ήθελε να είναι το στολιδάκι του, να βρείτε τα υλικά και να το φτιάξετε :)



Μια άλλη δραστηριότητα που θα σας φέρει πιο κοντά στα παιδάκια σας είναι να φτιάχνετε μαζί κάθε χρόνο τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Θα μπορούσατε με ενθουσιασμό να ζητήσετε απο τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν να βρείτε μια νέα συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και ακολούθως να σας βοηθήσουν να τα φτιάξετε. Μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα σε διάφορα σχήματα όπως ανθρωπάκια, αγγελάκια, αστεράκια κτλ. Φανταστέιτε πόσο διασκεδαστική εμπειρία θα είναι γι'αυτά. Όταν τελειώσετε με τα μπισκότα θα φυλάξετε μερικά για την παραμονή πρωτοχρονιάς, που θα βάλετε δίπλα απο το δέντρο με ένα ποτήρι γάλα για τον Άγια Βασίλη και τους τάρανδους.


Σκεφτήκατε ποτέ να αγοράσετε τις ίδιες Χριστουγεννιάτικες πιτζάμες για όλη την οικογένεια; Κάντε το φέτος και απολάυστε την Χριστουγεννιάτικη ταινία την Παραμονή Χριστουγέννων ντυμένοι όλοι με τις ίδιες πιτζάμες. Είμαι σίγουρη πως όχι μόνο τα παιδιά σας αλλά και εσείς θα το χαρείτε πολύ και θα βγάλετε τις πιο γλυκιές Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες. Θα βρείτε τέτοιες πιτζάμες σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο σε όλα τα μεγέθη. Θα βρείτε το σχέδιο που σας αρέσει ακόμα και για βρέφη. Για τους τολμηρούς υπάρχουν πουλόβερ και φανελίτσες :)

Δοκιμάστε καποιο απο τα πιο πάνω τα φετινά Χριστούγεννα. Το σίγουρο είναι πως θα γίνετε και εσείς παιδί και θα απολαμβάνετε την κάθε στιγμή των Χριστουγέννων με τα παιδάκια σας. Ας μην ξεχνάμε το καλύτερο - Όλη η οικογένεια θα είναι πολύ αγαπημένη αφού γονείς και παιδιά θα έρθουν ακόμα πιο κοντά!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

" Τραγουδήστε με τα μωράκια σας! Πώς να βοηθήσετε την ανάπτυξη των λεκτικών και ακουστικών ικανοτήτων τους"

Η πρώτη φορά που ένιωσα το μωρό μου

Πότε να ετοιμάσω τη βαλίτσα τοκετού;